Natur er godt for krop og sjæl – i Center for Autisme har “Årstidernes Fag” været fast på skoleskemaet i mange år. Et godt eksempel på at stu handler om andet end dét, der foregår inde i klasselokalet. Meget forskning peger på, at naturen har positive effekter på vores fysiske og mentale helbred. Det er påvist, at børn og unge der tilbringer tid i naturen eller i naturlige omgivelser bliver bedre motorisk, er mindre syge og har en bedre udvikling i forhold til indlæring, opmærksomhed, kropsforståelse og fantasi. Der er altså både fysiske, psykiske og sundhedsmæssige fordele ved at være ude. For vores specifikke målgruppe (unge med autisme) oplever vi, at faget giver eleverne mere ro og glæde. Eleverne oplever et særligt fællesskab på holdet og finder tryghed i det fælles tredje, det kan være omkring bålet, på strækmarchen, i æblelunden i eller andre steder vi befinder os sammen. Koordinator på Incitaskolen Center for Autisme Martin Bach Holst har skrevet en artikel om “Årstidernes fag” og hvordan vi bruger naturen i undervisningen. Læs artiklen her.
Bliver autistiske voksne udsat for diskrimination, når der er usikkerhed om sektoransvaret mellem social- og sundhedssektoren?
Det er en af vores dygtige rådgivere, specialpædagogisk konsulent og VISO-specialist Janni Lund Christensen, inviteret til at tale om i morgen på Syddansk Universitet – University of Southern Denmark, når Dansk Netværk for Autismeforskere mødes. Tak til SDU for invitationen. Det er så meningsskabende at forskere og praktikere mødes og