”Dyr enkeltsag” – intet menneske ønsker at få den betegnelse hæftet på sig.

Når nogle mennesker alligevel ender som ”dyre enkeltsager”, handler det ofte om, at de ikke har fået den tilstrækkelige, relevante hjælp i tide.

Her på Center for Autisme genkender vi problematikken, som Jon Thorlacius Krog Selveje Danmark og Thomas Holm Sofiefonden sætter spot på i artikel i Socialmonitor, som bl.a. tager udgangspunkt i analyser fra Sofiefonden og Komponent – Kommunernes Udviklingscenter, der viser, at 65 procent af disse borgere har udadreagerende eller selvskadende adfærd, og at gruppen er vokset med 500 (FEMHUNDREDE) procent siden 2010. Analyserne viser også, at halvdelen har skiftet botilbud, og at mange har boet på tre til fire botilbud indenfor fem år.

Der mangler KVALIFICEREDE pladser:
Artiklen peger på, at der mangler kvalificeret kapacitet på bostedsområdet. Der mangler ikke bare pladser – der mangler pladser med høj faglighed.
For disse borgere, “de dyre enkeltsager”, handler det ikke blot om, at der er en plads ledig – men om, at de tilbud, de bliver visiteret til, har den nødvendige specialisering og de rette kompetencer.

Artiklen kommer med to anbefalinger:
👉 For det første at der bliver sat tidligt og målrettet ind – at vi formår at opspore og støtte mennesker så tidligt som muligt – før højtspecialiserede indsatser bliver nødvendige.
👉 For det andet at der findes de rette tilbud, når behovet opstår – med specialiseret viden, virkningsfulde metoder og personaleressourcer, der matcher borgernes behov.

En kommende specialeplan kan blive en afgørende løftestang, men kun hvis den ledsages af politisk vilje til at styrke kvaliteten i hele kæden: Fra tidlig opsporing og myndighedsarbejde til de mest specialiserede indsatser.

Følg mere med på vores LinkedIn

FLERE NYHEDER

LinkedIn

Ikke bare opbevaring og underholdning, men progression og udvikling

Hvordan måler vi det?Det spørgsmål er omdrejningspunktet for et igangværende udviklingsprojekt på vores tilbud AVA (Autisme, Viden, Aktivitet)  – et aktivitets- og samværstilbud (SEL§104/103) på Center for Autisme, hvor målgruppen er voksne autister tilkendt førtidspension. 📈 Vi udvikler et nyt progressionsmålingsværktøj, der skal sætte os i stand til systematisk at

Læs Mere »
LinkedIn

På job med autisme.

Det danske arbejdsmarked oplever en historisk lav arbejdsløshed, men for nogle mennesker med autisme kan adgangen til beskæftigelse fortsat være en stor udfordring. Mange autister har unikke kompetencer, som kan være værdifulde for virksomheder, men barrierer i jobsøgningsprocessen og på arbejdspladsen forhindrer desværre ofte en vellykket rekruttering og fastholdelse. Derudover

Læs Mere »
Nyheder

Center for Autisme: Vores historie og mission

Tre årtiers engagement for mennesker med autisme Center for Autisme, stadig en afgørende aktør indenfor autismeområdet, blev stiftet i 1994 og har i dag mere end 30års erfaring med specialiserede indsatser målrettet mennesker med autismespektrumforstyrrelser. Vi er en erhvervsdrivende fond med et socialt formål, som gennem årene har udviklet os

Læs Mere »