Social trivsel og netværk, at skabe stærke relationer
– er også en central del af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (stu)
„At udvikle sociale kompetencer er en kontinuerlig proces, der kræver en tryg og understøttende ramme. Incitaskolernes tilgang til fællesskab sikrer, at eleverne bliver en del af et ungdomsmiljø, hvor de kan udvikle venskaber og sociale relationer. Små klassemiljøer, faste grupper og strukturerede sociale aktiviteter understøtter denne proces‟
udtaler skoleleder og aut. psykolog Kathrine Egelund Christensen, der har skrevet en artikel om netop dette (link i kommentarsporet).
Netop relationsopbygning er en central del af undervisningen på stu’en i Center for Autisme & Incita. Gennem dialogbaserede læringsforløb, samarbejdsøvelser og sociale træningsprogrammer styrkes elevernes evne til at aflæse sociale signaler, kommunikere effektivt og løse konflikter konstruktivt. Incitaskolernes tilgang til fællesskab sikrer, at eleverne får de nødvendige redskaber til at navigere i sociale sammenhænge.
Fællesskab opbygges ikke kun i skolen, men også uden for undervisningstiden. Incitaskolerne understøtter elevernes sociale bånd gennem organiserede fritidsaktiviteter og skaber muligheder for, at eleverne kan videreføre deres relationer uden for skolen.
Og der ér brug for en ungdomsuddannelse på særlige vilkår. Fx er mange af vores elever senmodne, dvs. mere umodne end jævnaldrende, og har brug for støtte til at opbygge og indgå i konstruktive nære relationer.

Social trivsel og netværk, at skabe stærke relationer
Social trivsel og netværk, at skabe stærke relationer– er også en central del af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (stu) „At udvikle sociale kompetencer er en kontinuerlig proces, der kræver en tryg og understøttende ramme. Incitaskolernes tilgang til fællesskab sikrer, at eleverne bliver en del af et ungdomsmiljø, hvor de kan